, , ,

Hodinky mesiaca júl: Festina Chrono Bike 2017

Júl bol na športové udalosti vo svete mimoriadny bohatý. Okrem Tour de France, Wimbledonu či majstrovstiev sveta FINA konajúcich sa v Budapešti určite tento víkend nezmeškáme ani preteky F1. Veľa z nás strávilo niekoľko dní počas tohto horúceho mesiaca aj niekde pri mori či v horách. Vo svete hodiniek si však výrobcovia dovolenku neberú. Taká španielska Festina napríklad tento mesiac predstavila novinky zo svojej legendárnej a pre fanúšikov značky mimoriadne významnej kolekcie – CHRONO BIKE 2017.

Nebudeme klamať, my sme už čo-to z noviniek zahliadli v marci počas Baselworldu, o to viac sme sa však tešili na moment, kedy bude možné vám ich ukázať a dať vám možnosť si ich dopriať. Ako sme spomínali už v predchádzajúcom článku o kolekcii Chrono Bike 2017, tento rok nastalo niekoľko zmien. Jednoznačne ide o zmeny k lepšiemu, ktoré potešila nejedného fanúšika podobných masívnych športových pánskych hodiniek. Testovali sme ich pre vás a bez akýchkoľvek pochybností usudzujeme, že si titul Hodinky mesiaca skutočne zaslúžia.

Na Festine sme mali my, chlapi, odjakživa radi práve športových charakter týchto kúskov, dobrú nositeľnosť, funkčnosť a výdrž materiálu. Drobným škrabancom sa samozrejme žiadne hodinky nevyhnú, avšak modely z kolekcie Chrono Bike boli použiteľné aj pri akomkoľvek športe, na bicykli, plávaní či behu, nezľakli sa prachu, vlhkosti či vody, a v neposlednom rade boli vždy štýlové. Aj tento rok zostal tento výrobca verný svojej povesti a overeným praktikám.

Nás veľmi zaujal a hlavne potešil fakt, že si už nemusíme vyberať medzi kovom, ktorý je využiteľný počas bežných dní a do práce, a medzi kaučukom, ktorý je ideálny na šport a voľný čas. Festina očividne chcela vyhovieť každému a preto ku všetkým ôsmym prevedeniam dodáva priamo v balení aj náhradný, jednoducho vymeniteľný gumový remienok. Farebne je prispôsobený číselníku a s puzdrom vyzerá fakt veľmi dobre.  Oceľové puzdro s priemerom 44 milimetrov je kombinované s číselníkmi v rôznych odtieňoch modrej farby, v čiernom, šampaň či klasickom bielom prevedení. Na číselníku je veľký dátumovník aj ukazovateľ AP/PM.

Vodotesnosť 10Atm (100 metrov) na bežné plávanie úplne postačí a poteší aj luminiscenčná vrstva na ručičkách a indexoch. Spojenie športových chronografov a cyklistických prvkov na hodinkách nemôže dopadnúť zle. A práve na prvý pohľad nenápadné cyklistické prvky robia aj z noviniek z kolekcie Chrono bike 2017 unikátne pánske náramkové hodinky. Všimli ste si? Tlačítka stopiek pripomínajúce brzdové doštičky horských bicyklov, spodné viečko inšpirované brzdových kotúčom, oceľové skrutky na lunete, ktoré sa nápadne podobajú na náboj kolesa. Nehovoriac o oceľovom náramku s efektom reťaze. Dizajnéri sa celkom vyhrali.

A ešte čerešnička na torte. Ako stvorená pre tých, ktorí majú radi na zápästí niečo exkluzívnejšie, niečo, čo nebude mať každý. Chrono Bike Special Edition 2017. Model v kombinácií ušľachtilej ocele s IP povrchovou úpravou v matnej čiernej farbe s farbou ružového zlata. Výsledok je veľmi príjemný. To, že ide o vyššiu triedu hodiniek, dokazuje aj použitie zafírového sklíčka, ktoré je odolnejšie voči škrabancom. V krabičke tiež nájdete náhradný čierny kaučukový remienok a nástroj na jeho výmenu.

Hoci sú novinky z kolekcie Chrono Bike 2017 na trhu len niekoľko dní, už teraz majú veľký úspech. Ak sa pre ne rozhodnete aj vy, určite sa s nami o fotku podeľte na našom instagrame. Určite ho sledujte, neustále na ňom pribúdajú nové reálne fotky hodiniek, ktoré možno aj vám uľahčia rozhodovanie.

 

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *