, , ,

Hodinky mesiaca marec: Pánske športové novinky

S prvými závanmi jari sa pomaly začínajú objavovať aj osviežujúce novinky zo sveta hodiniek. Prvými „hodinárskymi snežienkami“ tejto jari sú pánske modely, ktoré v mimoriadne vydarenej miere kombinujú športový dizajn s kvapkou elegancie. Práve to z nich robí mimoriadne univerzálny model, ktorý si do svojej zbierky už počas prvých dní vybrali desiatky pánov.

Mnohých poteší fakt, že farebná škála je v skutku široká. Ako vždy, temperamentná španielska Festina nezabudla na svoju tradičnú a mimoriadne obľúbenú tmavomodrú farbu, no vyberať môžete aj zo zemitých odtieňov akými sú kaki zelená, béžová, čierna a iné. Hodinky majú veľké priemery puzdier, ktoré sú však tak akurát vysoké, preto na zápästie sadnú ako uliate a nebudú zavadzať pri žiadnej každodennej činnosti.

Súboj medzi prijemne chladnou, odolnou a pevnou ušľachtilou oceľou a tvárnou prírodnou kvalitnou kožou už mnoho rokov nemá jednoznačného víťaza. Oba materiály majú v hodinárskom svete svojich fanúšikov. Koža síce nie je kamarátka s vodou, jej univerzálne využitie k obleku s košeľou aj k mikine a k rifliam je jej veľkým plusom. Mnoho našich zákazníkov sa pri otázke o ich najobľúbenejších hodinkách prizná práve k modelu s koženým remienkom. Svet hodiniek by však bez pánskych modelov s náramkom z ušľachtilej ocele nemohol existovať. Je pevná, odolná, trvácna. Nájdu sa však zákazníci, ktorým na zápästí vadí práve jej váha, respektíve drobné škrabance, ktoré sa pri pravidelnom používaní hodiniek na každom modeli skôr či neskôr vyskytnú. Model Festina Chrono Sport F20343 sa s priemerom puzdra 43,50 mm radí k tým väčším. Výrobca však v tomto prípade nezvolil príliš mohutné masívne puzdro, hodinky preto pôsobia príjemných jemnejším dojmom. Dostupné sú štyri farebné prevedenia.

Z nášho pohľadu je však tentokrát zaujímavejší práve kožený model Festina F20344. Ten je dostupný až v šiestich farbách, od tradičnej čiernej a modrej po pieskovú a kaki zelenú s oranžovým prešívaním. Hodinky tiež disponujú priemerom puzdra 43,50 mmvodotesnosťou do 5ATM. To asi nepoteší tých, ktorí majú radi pri sebe hodinky aj v bazéne, na každodenné nosenie sú však viac ako ideálne. Za zmienku stojí pekný farebný detail, ktorý prispel k oživeniu dizajnu. Horné tlačítko stopiek nie je tradične čierne alebo oceľové, dizajnéri sa s ním vyhrali a zladili ho do rovnakej farby akú majú indexy a ručičky hodiniek. Príjemné, dizajnové, neprehnané, kreatívne. Chválime.

Funkcia chronografu, ktorú má model F20343 aj F20344, pridala týmto pánskym náramkovým hodinkám na športovom dizajne. Ťažko povedať koľko majiteľov podobných športových hodiniek stopky na hodinkách aj pravidelne využíva, jedno je však isté, väčšina našich pánskych zákazníkov volí pri svojom nákupe práve modely s chronografom. Puzdro hodiniek je vyrobené z kvalitnej ušľachtilej ocele, pri modeli Festina Chrono Sport F20344 je na oceľ aplikovaná aj matná čierna IP povrchová úprava.

Čerešničkou na torte tejto horúcej pánskej novinky je mimoriadne priaznivá cena hodiniek. Model Festina F20343 s oceľovým náramkom môže byť váš za 129 €, model Festina F20344 s koženým remienkom a s čiernou IP povrchovou úpravou kúpite za 159 €. Čo hovoríte? Vedeli by ste si ich na svojom zápästí predstaviť? Viac parametrov o týchto modeloch nájdete priamo v našom e-shope.

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *