, ,

6 najobľúbenejších typov pánskych hodiniek

Aké hodinky si pre seba páni najčastejšie vyberajú? Podľa čoho sa rozhodujú? Aké materiály, veľkosti hodiniek a funkcie preferujú? Volia častejšie gentlemanské elegantné oblekové modely alebo si splnia sen, a doprajú si veľké frajerské neprehliadnuteľné hodinky?

V decembri sme sa stali vašim predvianočným pomocníkom pri vyberaní toho najlepšieho darčeka a vypracovali sme pre vás Darčekového sprievodcu. Článok mal úspech, takže sme si istí, že si mnoho Slovákov a Sloveniek našlo pod stromčekom tie najkrajšie hodinky. Dnes sme sa však zamerali len na pánske hodinky. Na základe toho, aké náramkové hodinky si páni najčastejšie sami kupujú sme pre vás pripravili zoznam šiestich konkrétnych modelov pánskych hodiniek, ktoré sú najpredávanejšie, najžiadanejšie a robia najväčšiu radosť. Toto sú oni:

Cyklistická legenda

Kolekcia Chrono Bike od Festiny je už v hodinárskom svete nejaký ten rôčik. Za ten čas prešla niekoľkými zmenami dizajnu, základ je však vždy rovnaký. Veľké, pánske, športové hodinky, z ťažkého kovu, v masívnom prevedení puzdra a náramku. Pozorné oko si všimne cyklistické prvky, ktoré dizajnéri do hodiniek nenápadne zapracovali. Tlačítka chronografu pripomínajúce brzdové doštičky, spodné viečko hodiniek inšpirované brzdovým kotúčom, oceľové skrutky na lunete a ich podoba na náboje kolesa. Áno, pánsku kolekciu Chrono Bike milujeme všetci a v priebehu júna na ňu každý rok netrpezlivo čakáme. Posledná kolekcia priniesla hneď niekoľko zmien, okrem iného aj pridaný náhradný kaučukový remienok priamo v balení, ktorý určite poteší.

Originalita na prvom mieste

Reč je o najnovšej kolekcii pánskych hodiniek Festina, ktorá sa za rok 2017 stala tou najpredávanejšou, najlepšou a najobľúbenejšou. Treba povedať, že Festina už dávno nepriniesla pánske modely, ktoré by sa na zápästí nosili tak pohodlne, ako práve kúsky z kolekcie The Originals. Inovatívny typ kaučukových remienkov prekonal svojich predchodcov. Príjemné na dotyk, vysoko odolné, ohybné a v perfektných farbách. Tento španielsky výrobca sa touto kolekciou vrátil k svojim začiatkom a predviedol hodinky, ktoré dokonale spĺňajú očakávania mnohých pánov. Ide o modely na každodenné nosenie, do práce aj na voľný čas. Vyrábajú sa v dvoch prevedeniach remienkov, so spomínaným kaučukovým a s perforovaným koženým. Oba majú športový dizajn, nejde teda o modely ku košeli. A práve to väčšina z vás chce. Veľké športové hodinky.

Hodinky do terénu

Na poľovačku, na cezpoľný beh, na ryby, na bicykel, na plávanie, do prírody. Proste hodinky, ktoré sa nezľaknú vody, prachu, vlhkosti, trošky blata či potu. Aj takéto hodinky často u nás hľadáte. Španielske Calypso sa špecializuje na výrobu športových hodiniek, ktoré sú nabité rôznymi druhmi funkcii a to za cenu, z ktorej odpadnete. Za takéto hodinky nezaplatíte viac ako 55 €, takže si ich často beriete aj v dvoch farbách. Plusom je aj to, že sú vyrobené z ľahučkých materiálov a niektoré modely majú remienky na suchý zips, takže dokonale sadnú každému jednému chlapovi. Tieto hodinky poskytujú funkcie ako napríklad stopky, časovač, niekoľko budíkov, ukazovateľ dňa v týždni či dátumu, ukazovateľ času v inom nastavenom časovom pásme či svetový čas.

Hodinky pre gentlemana

Každý chlap musí byť aspoň raz za čas za slušného. Pracovné stretnutie či porada, ples alebo svadba, so všetkými týmito udalosťami sa spája určitý dress code. Každý skutočný gentleman vie, že ku košeli patria len určité typy hodiniek, s príznačným názvom oblekovky. Hlavnými znakmi takýchto hodiniek je kvalitný kožený remienok, tenké „slim“ puzdro a minimalizmus. Dokonalú symbiózu v rámci svojho slušňáckeho outfitu dosiahnete správnou farebnou kombináciou hodiniek s topánkami a s opaskom. Najčastejšie sú elegantné pánske hodinky doplnené hnedými, čiernymi prípadne tmavomodrými koženými remienkami, kombinované sú so zlatými alebo oceľovými puzdrami. Veľmi neexperimentujte. Košeľa a oblek si zaslúžia a vyžadujú kvapku konzervatívnosti.

Luxus aspoň raz za život

Snom každého chlapa je aspoň raz v živote si kúpiť skutočne kvalitné, pravé švajčiarske hodinky. Také, ktoré prešli rukami oduševneného hodinára, také, ktoré majú dušu. A verte nám, oplatí sa na také našetriť. Keď sa k takýmto hodinkám započúvate, začujete jemné bzučanie švajčiarskeho automatického strojčeka, ktorého srdce bije iba pre svojho majiteľa. Takéto hodinky vydržia desaťročia, často sa stávajú dedičstvom. Žiadna masová výroba, len precízna práca hodinára z Plan-les-Quates. Limitované množstvo, ručne aplikované číslice, ručne skladané kúsky, ktoré budete milovať. Dokonalý darček pri dôležitom životnom jubileu. Švajčiarsky výrobca Frederique Constant je vo svojom obore skutočnou špičkou.

                 

Smart hodinky, avšak bez veľkých gýčových displejov

Dnes už všetko musí byť aspoň trošku „inteligentné“. Telefóny, televízory, hlavice na radiátory, práčky, vysávače, zubné kefky a, samozrejme, aj hodinky. Nie každý muž však chce tie veľké, nevkusné, plastové hodinky s masívnym displejom. Mnoho z vás si preto v poslednej dobe urobilo radosť smart hodinkami, ktoré si dokázali zachovať pôvab hodinárskeho remesla, a pritom ponúkajú funkcie, o ktorých sa vám ani nesníva. Frederique Constant dokázal vložiť prvotriednu „elektroniku“ do švajčiarskeho puzdra hodiniek a tým vám poskytne niekoľko inteligentných funkcii, ktoré vám v mnohom uľahčia život. Hodinky svojho drahého majiteľa strážia vo dne aj v noci. Počas dňa sledujú vašu aktivitu a automaticky ju zaznamenávajú do vášho mobilu. Budete mať prehľad o počte krokov, celkovej vzdialenosti, ktorú ste počas dňa prešli, počte kalórií a podobne. Stanovte si ciele a váš osobný kouč vám bude pomáhať ich splniť. Splnili ste cieľ? To jednoducho zistíte pohľadom na hodinky alebo do smartfónu. Horological smartwatch od Frederique Constant vás však nenápadne budú pozorovať aj v noci, keď spíte. Monitorujú vaše spánkové cykly, teda fázy ľahkého a hlbokého spánku. Nastavte si budík, stanovte si intervalovú toleranciu, napríklad 15 minút, a inteligentný budík vás zobudí v ľahkej fáze spánku, takže vstávanie bude oveľa príjemnejšie. Stačí mať hodinky po ruke, napríklad po vankúšom. Všetky dáta sa zálohujú. Ak vám napríklad ukradnú telefón, po spárovaní hodiniek s novým telefónom sú vaše dáta späť. Viac o horologických inteligentných hodinkách si prečítate aj v našom článku.

Podľa čoho si ale vyberajú hodinky ženy? Často sú totiž ešte náročnejšie ako páni. Nie vždy je na prvom mieste práve dizajn, ako by sme si mnohí mysleli 😊 Už pre vás pripravujeme článok o TOP 6 hodinkách, ktoré si volia dámy. Máte sa na čo tešiť.

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *