,

BASELWORLD 2018 – Najväčšia hodinárska výstava sveta

Najväčšia, najvýznamnejšia a najprestížnejšia hodinárska a šperkárska výstava na svete, BASELWORLD 2018, zažije slávnostné otvorenie svojich brán už o niekoľko dní. Táto výstava poskytuje výrobcom hodiniek ideálny priestor na predstavenie noviniek, ktoré si pre svojich zákazníkov na nadchádzajúci rok pripravili. Obchodníci, hodinárski nadšenci a ľudia z médií sa zídu pod jednou strechou dúfajúc, že uvidia opäť niečo dychvyrážajúce, nové, inovatívne, po technickej a dizajnovej stránke predbiehajúce svojich predchodcov.

Vstupenky na BASELWORLD sa aj napriek pomerne vysokej cene míňajú závratnou rýchlosťou. Počet návštevníkov výstavy je každý rok enormný a niet sa čomu čudovať. Jednotlivé značky sa pretekajú v tom, kto strhne davy viac, kto bude na titulkách odborných publikácií viackrát, kto poskytne viac rozhovorov. Návštevníci výstavy majú možnosť nahliadnuť hlbšie do sveta tikajúcich mechanizmov a stretnúť sa priamo s tvorcami svojich obľúbených značiek. Čo nás teda tento rok čaká?

Tak ako každý rok, aj počas tohtoročnej výstavy nás čaká množstvo stretnutí, workshopov a prezentácií. Znie to nudne, no my sa nevieme dočkať! Vidieť a zažiť to celé na vlastné oči nás nikdy neomrzí a tešíme sa na to už niekoľko mesiacov. Čo nás však nepotešilo je skutočnosť, že náš obľúbený hodinársky gigant, Festina Group, bude po 25 rokoch nepretržitej účasti, tento rok na Baselworlde chýbať. Tentokrát sa rozhodli pre iný koncept predstavenia svojich noviniek, necháme sa teda prekvapiť čo si pre nás vymysleli 😊

Veľmi sa však tešíme na švajčiarsky ORIS, Fréderique ConstantAlpinu. Zachytili ste informáciu o prvých mechanických smart hodinkách na svete? Stojí za ňou práve prvotriedny Fréderique Constant milujúci technické vychytávky a inovácie. Horúcou novinkou, ktorá je svetu známa len niekoľko dní, je Fréderique Constant Hybrid Manufacture, ktorý spojil tradičné hodinárske remeslo s modernou technológiou spôsobom, ktorý vyrazí dych každému, kto sa aspoň trošku v tejto problematike vyzná. Určite si o tomto hodinárskom skvoste povieme viac aj v rámci samostatného článku. Trojkombinácia funkcií – manufaktúrny strojček, inteligentné funkcie a samotná špecifikácia kalibru, ktorá spolu tvorí tzv. prvé hodinky 3.0, je skutočným svetovým unikátom. A my sa tešíme, že už onedlho ho uvidíme aj naživo.

Ťažko povedať, či sú pre nás väčšou senzáciou novinky od Fréderique Constant, alebo sa viac tešíme na novinky od značky ORIS. Ich kolekcia Aquis zo sveta Diving prináša novinky, ktoré opäť mnohým nadšencom potápania ale aj „bežným smrteľníkom“ nedovolia spávať. V minulom roku ORIS predstavil limitku vzdávajúcu hold Carlovi Brashearovi, tento rok svetlo sveta uzrie jej mladší brat, a to vo vylepšenom chronografovom prevedení. Ak sa stanete majiteľom týchto hodiniek, garantujeme, že dostanete možnosť mať na svojom zápästí skutočný svetový unikát. Bronzové puzdro hodiniek, luneta a tlačítka stopiek sa pôsobením vonkajších vplyvov budú postupne meniť a vďaka patine nebudú len klasickým kúskom z limitovanej edície. Stanú sa jedinými svojho druhu. O nich si ale určite tiež povieme viac v samostatnom článku.

„Prechádzka“ po gigantickom výstavisku vo švajčiarskom Bazileji v nás vždy okrem iného vyvoláva aj dojem luxusu. TOP svetové značky sa tu radi pochvália tými najdrahšími kúskami zo svojich nových kolekcií, nikdy nevynecháme stánok Rolex, Breitling, Chopard, Glasshütte, Hermés, Hublot, Omega, Seiko, Patek Philippe či ďalších. Od 22. do 27. marca 2018 dostanú priestor na prezentáciu tie najznámejšie svetové hodinárske značky, ale aj technickí priekopníci, revolucionári, avantgardisti a umelci. Vo výstavnej hale 1.1, v hale „Les Ateliers“ nás svojou prácou každý rok nadchýnajú nezávislí hodinári, ktorých určite nevynecháme ani tento rok.

Internetová komunikácia v mnohom nahrádza potrebu osobného kontaktu s produktami. To však neplatí v hodinárskom svete. Nič nenahradí možnosť zažiť atmosféru tohto rázu, dýchať vzduch nabitý príležitosťami, inováciami a vášňou, počuť jemné bzučanie strojčekov a stať sa súčasťou rozhovorov zanietených obchodníkov s hodinárskymi umelcami. Určite sledujte náš instagramový účet. Budeme vás bombardovať informáciami z prvej ruky a fotkami, ktoré inde neuvidíte. A už teraz sa môžete tešiť na článok, ktorý vás všetkých mysľou prenesie na toto obrovské významné podujatie.

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *