,

Medzinárodné letecké dni – SIAF 2017! Boli sme pri tom!

Medzinárodné letecké dni – Slovak International Air Fest 2017 sú pre tento rok za nami. Počas víkendu 26. a 27. augusta sme boli svedkami neuveriteľných dynamických a statických ukážok, ktoré si s nami vychutnalo 150 000 fanúšikov tohto obrovského podujatia. Sliačske letisko teda počas soboty zažilo rekordnú účasť, až 100 000 ľudí dychtiacich po zážitkoch a prvotriednej leteckej show, ktorá na Slovensku nemá obdoby.

Bezpečnosť bola prvoradá, a môžeme povedať, že dokonale zvládnutá. Nedošlo k žiadnym konfliktným situáciám, ktoré by priebeh SIAF-u narušili. Horúce počasie si užívali všetci, od detí až po seniorov. Všetci sme sa vrátili opálení a ohúrení. Ale poďme pekne od začiatku. Tento rok bol pre nás skutočne výnimočný. Mali sme tú česť a organizátori podujatia nás oslovili s ponukou, ktorá sa neodmieta. Stali sme sa hrdým partnerom najväčších medzinárodných leteckých dní (MLD) na Slovensku – SIAF 2017. Podujatia natoľko zaujímavého, že už sedem rokov láka fanúšikov letectva do jednej z najkrajších lokalít na Slovensku, na Podpoľanie, a odnášajú si zážitky a spomienky, ktoré nezažije každý. Prečo oslovili práve nás?

Sme výhradným distribútorom hodiniek značky ORIS pre Slovensko. Táto prvotriedna švajčiarska značka sa od roku 1930 špecializuje aj na produkciu kvalitných leteckých hodiniek. Prináša do hodinárskeho sveta inovácie, aké nepriniesol nikto iný, sponzoruje tých najlepších pilotov a zastrešuje aj Swiss Air Racing Team, úzko spájaný aj so svetoznámym pilotom, akým je Don Wito Wyprächtiger. Zakladatelia značky ORIS svet lietadiel milujú, a my sme si ho vďaka špičkovým, inovatívnym a dizajnovo dokonalým hodinkám z ich kolekcie Aviation zamilovali tiež. Aj to je jedným z dôvodov, prečo nám spojenie SIAF-u a značky ORIS prišlo priam osudové.

Siedmy ročník Medzinárodných leteckých dní SIAF 2017 si pripísal niekoľko významných prvenstiev. Bol atraktívny nielen leteckou technikou, ktorá sa na sliačskom nebi predstavila po prvý raz, ale aj počtom návštevníkov. Pre nás organizátorov je najväčšou odmenou fakt, že na Sliač smerovalo zo všetkých kútov Slovenska i sveta 150 000 fanúšikov lietania. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí prispeli k organizácii. Opäť sme dokázali, že SIAF je rešpektované a uznávané podujatie,“ hovorí riaditeľ MLD SIAF Hubert Štoksa.

Sme si istí, že aj mnohí z vás sa tohto podujatia so svojimi rodinami a priateľmi zúčastnili. To, čo dokážu piloti v kokpitoch ťažkých oceľových strojov, vyrážalo dych verejnosti aj odborníkom. Tí každoročne bojujú aj o titul Best Display Smik Trophy, ktorý si tento rok odniesol zo Sliaču turecký tím Solotürk prezentujúci lietadlo F-16. Okrem toho určite treba spomenúť aj ďalšie štyri významné ocenenia, ktorými sú piloti za svoje umenie ovenčení. Cenu veliteľa vzdušných síl OS SR za najlepšiu vojenskú letovú ukážku odovzdal brigádny generál Ľubomír Svoboda Martinovi „MAT“ Kuterkovi za prácu so slovenským Mig-29. Slovenská letecká agentúra odovzdala cenu za najlepšiu letovú ukážku civilného a športového letectva majorovi Františkovi „Frankiemu“ Pytlíkovi, ktorý sa predviedol na lietadle Extra 300. Chorvátska akrobatická skupina Krídla búrky  (Krila Oluje) predviedla technicky najprecíznejšie zvládnutú letovú ukážku, za čo si vyslúžila cenu letového riaditeľa MLD. A v neposlednom rade dostali možnosť hodnotiť aj novinári a verejnosť. Tí rozhodli, že cenu za najlepšiu statickú ukážku si z leteckej základne Sliač tento rok odnášajú Španielske vzdušné sily prezentujúce lietadlo EF-18 M Hornet.

Značka ORIS sa teda stala súčasťou podujatia, ktorého sa zúčastnilo 15 krajín, 823 domácich aj zahraničných vojenských účastníkov a 95 akreditovaných novinárov. To, že sú skutočne pánmi svojho remesla, ukázali na zemi i vo vzduchu piloti 100 lietadiel počas 50 rôznych letových ukážok. A viete koľko vriec odpadu sa počas tohto víkendu podarilo naplniť? Rovných 2500 😊

Tohoročné zasadnutie European Airshow Council ocenilo úroveň podujatia SIAF opäť vysoko. Organizátorom sa podarilo získať hneď dve ocenenia – Cenu za výnimočný prínos do sveta európskych leteckých podujatí a víťazstvo v kategórii Media & Marketing. Možnosť spojiť svoju značku s najkvalitnejším a najväčším slovenským podujatím nemôže dostať každý, kto má záujem. Vysoko nad všetkým totiž stojí rešpekt k bezpečnosti na letisku a s ním spojené obmedzenia.

Martina Guzmická, marketingová riaditeľka Slovenskej leteckej agentúry, však každoročne absolvuje desiatky rokovaní so zásadne individuálnym prístupom ku každému potenciálnemu partnerovi: „My si veľmi vážime každú podporu, preto žiaden obchodný vzťah neberieme stroho a pragmaticky. Ideme do hĺbky, snažíme vychádzať našim partnerom maximálne v ústrety, aby služby, ktoré im poskytneme ako protihodnotu, mali pre ich biznis skutočný prínos. Každým rokom zvyšujeme úroveň eventu a vychádzajúc z pravidelnej spätnej väzby partnerov posúvame možnosti spolupráce stále ďalej.“ Radi by sme sa preto ešte raz v mene značky ORIS poďakovali za možnosť byť jedným z hrdých partnerov tohto výnimočného podujatia a tešíme sa opäť o rok. A takto to na Medzinárodných leteckých dňoch – SIAF 2017 vyzeralo. Pozrite si fotogalériu 😊

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *