, ,

BASELWORLD 2018 – 2. časť: Inovátor Frederique Constant

Čítali ste už prvú časť nášho článku o tohtoročnom Baselworlde? Venovali sme ho SWISS MADE značke ORIS. Jednou z nosných ideí tejto nezávislej švajčiarskej hodinárskej spoločnosti je tvoriť produkt, ktorý je dokonalou symbiózou inovácie, funkčnosti a dizajnového pokroku. Tento rok okrem iného predstavili nádherný bronzový potápačský model s chronografom, limitované edície inšpirované prírodnými krásami akými sú rieka Rýn či atol Clipperton neďaleko Mexika, či letecké hodinky, z ktorých pôjdu do kolien aj všetci neletci. V druhej časti článku zostaneme pri hodinkách, ktoré taktiež pochádzajú spod švajčiarskych hôr.

Značka Frederique Constant nás dokáže stále niečím prekvapiť. Už niekoľko rokov sme jej výhradným distribútorom pre Slovensko, a napriek stovkám krásnych hodinárskych klenotov, ktoré už prešli našimi rukami nás stále vie nadchnúť a presvedčiť o svojich kvalitách. Či už ste o nej počuli, alebo sa s ňou v ďalších minútach len zoznámite, máte sa na čo tešiť. Tlačová konferencia značky Frederique Constant, ktorej sme boli svedkom, priniesla všetko, čo treba. Dychvyrážajúce informácie, technickú dokonalosť, inovácie v mnohých oblastiach a emócie. A presne také sú aj samotné hodinky, ktoré chceme vám, hodinárskym nadšencom a fanúšikom, neustále ponúkať a predstavovať.

Frederique Constant tvorí hodinky s osobitným dôrazom na dizajn. Uprednostňuje hodinky klasické a tradičné, majú byť predsa nadčasové a teda IN aj o 10 či 15 rokov. Každý jeden kus je skutočným symbolom hodinárskeho remesla a vášne pre detail. Nás však tento rok viac ako dizajn zaujalo to, čo je skryté vo vnútri puzdra. Inovácie. Také, aké ešte nikto predtým neponúkol. Nemalé investície do oblasti výskumu a vývoja prinášajú ovocie. Každý rok sa im darí posúvať latku vyššie, aj keď by človek povedal, že už nie je kam. A keďže krédom ľudí z Frederique Constant je „dostupný luxus“, pod logom tejto značky nájdu svoje vysnívané hodinky aj tí, ktorí nepatria k horným desiatim tisíckam. Poďme ale k spomínaným novinkám.

Stačilo na výstave prejsť okolo stánku značky Frederique Constant, a zo všetkých strán na vás vyskakoval Hybrid. Konkrétne Frederique Constant Hybrid Manufacture. Prvé hodinky na svete nesúce označenie 3.0. V podstate ide o akúsi revolúciu v oblasti švajčiarskeho hodinárskeho fachu. Táto nová technológia kombinuje tri kľúčové aspekty – strojček, inteligentné funkcie hodiniek a analytiku. Trošku si to rozoberme. Ako sme už spomínali, zo strany spoločnosti FC smerujú masívne investície práve do inovácií. Vďaka tomu dosahujú spojenie kreativity s vynikajúcimi technickými vlastnosťami hodiniek. Patentovaný manufaktúrny in-house kaliber FC-750, ktorý je použitý v týchto hybridných modelov, teda pochádza výlučne z dielne tejto spoločnosti. Tvoria ho mechanické súčasti, ktoré sú však v tomto prípade doplnené aj o tie elektronické, taktiež pochádzajúce výlučne z dielne FC. Ide teda o mechanický strojček, ktorý spolupracuje so špeciálne upravenými elektrosúčiastkami. Tie majiteľovi poskytujú možnosť využívať inteligentné funkcie. A práve toto dokonale premyslené spojenie tvorí hodinky Hybrid Manufacture.

Čo to vlastne je, inteligentné funkcie? S tými sme sa v podstate stretli čiastočne už aj u predchodcu tohto hodinárskeho skvostu, pri horologických inteligentných hodinkách. Na zápästí budete nosiť svojho kondičného trénera, ktorý vás bude sledovať vo dne aj v noci. Cez deň odsleduje vzdialenosť, ktorú ste prešli, počet krokov, spálených kalórií a podobne. V noci sa zameriava na kvalitu vášho spánku a na vaše spánkové cykly. Nastavte si budík na ráno, upresnite si toleranciu napríklad 10 – 15 minút, a budík nastavený vo vašom mobile vás zobudí v menej drastickej, ľahšej fáze spánku. Super, nie? Kdekoľvek na svete sa ocitnete, presný čas v každom časovom pásme je samozrejmosťou. Hodinky predsa komunikujú s vašim mobilom, ktorý sa pripojil na miestnu sieť.

Tretia, pre mnohých z nás, tá najzaujímavejšia časť. Analytika strojčeka hodiniek. Priamo zabudovaná v útrobách puzdra. V tomto prípade určite poskočí nejedno srdce hodinárskeho fanúšika, ktorý vždy túžil zistiť ako celé tie vnútornosti hodiniek fungujú. V strojčeku hodiniek Hybrid Manufacture je integrovaná funkcionalita Caliber Analytics. Vďaka technologicky mimoriadne vyspelému algoritmu je možné sledovať meranie rýchlosti kmitania, amplitúdy a prípadné chyby fungovania strojčeka. Výsledky sa vďaka Bluetooth technológii zobrazia v aplikácií Hybrid vo vašom smartfóne a vy si ich už len zvedavo a s úžasom prezeráte vo forme grafov v reálnom čase. Wau!

O hodinkách Frederique Constant Hybrid Manufacture ešte od nás budete určite počuť. Zaslúžia si patričnú pozornosť a každý komu hodinársky svet nie je ľahostajný si o nich určite rád prečíta viac. Model Hybrid však ani zďaleka nie je jedinou novinkou, ktorú si pre nás spoločnosť Frederique Constant na tento rok vymyslela. Vo švajčiarskom Bazileji nás zaujal aj pánsky model FC Classic Worldtimer Manufacture. Každoročne ide o nosný, dôležitý a neprehliadnuteľný model novej kolekcie. Tento rok v krásnom tmavozelenom prevedení. Hodinky majú samozrejme automatický manufaktúrny strojček, s ukazovateľom dátumu a svetového času. Puzdro s priemerom 42mm je tak akurát na pánske zápästie a tmavozelený remienok z aligátora zaručí pohodlné každodenné nosenie. Či už ste zaneprázdneným podnikateľom, pre ktorého je neustále sledovanie času prioritou číslo jeden, alebo len milujete hodinky, ktoré sú unikátne, špeciálne a určite ich neuvidíte na nikom široko-ďaleko, tento model pánskych hodiniek sa vám bude páčiť.

Novinky nájdeme aj v kolekcii Flyback Chronograph. Patentovaná technológia, ktorá si vyžadovala 6 rokov vývoja, in-house manufaktúrny automatický kaliber, priehľadné viečko, ktoré umožňuje sledovať fascinujúcu prácu strojčeka v priamom prenose. A to všetko v krásnom dizajne s tmavomodrým číselníkom.

Frederique Contant myslel aj na dámy. Po kúsku z kolekcie Ladies Automatic zatúži nejedna žena, ktorá nechce na svojom zápästie fashion hodinky z masovej čínskej produkcie. Diamanty sú najlepším priateľom ženy, však? 😊

Tento rok hrala tmavomodrá prím v niekoľkých dôležitých kolekciách značky Frederique Constant. Aj pánske modely z obľúbenej kolekcie Runabout Automatic sú ladené v príjemných tónoch modrej, pričom je na zákazníkovi či sa rozhodne pre kombináciu s oceľou v jej prirodzenom odtieni alebo v jej ružovozlatom prevedení. Všetky modely z tejto kolekcie sú dostupné len v limitovanom počte kusov a sú balené v luxusnej drevenej krabičke s miniatúrou loďky.

Z noviniek nás zaujal aj model Vintage Rally, z ktorého srší rýchlosť rútiaceho sa kabrioletu. Modely z tejto kolekcie zosobňujú práve spojitosť so starými športovými autami, pričom si zachovávajú elegantný minimalistický dizajn. Ľahko čitateľný neprekombinovaný číselník hodiniek, ktorý dopĺňa chronograf je ideálnym nadčasovým doplnkom nielen pre milovníka starých áut. Aj modely z tejto kolekcie sú z limitovanej edície a majiteľa potešia v krásnej luxusnej krabičke s miniatúrou auta Healey, ktorého detaily vám vyrazia dych.

Všetky novinky, ktoré nás tento rok čakajú nájdete aj v galérií pod článkom. Neprehliadnite dámske modely s tenučkým slimline puzdrom v bicolorovom prevedení a s krásnym detailom, ktorý predstavuje ukazovateľ moonphase na číselníku. Prvé novinky k nám dorazia už v najbližších týždňoch, neprehliadnite ich v našom internetovom obchode a najmä na našich predajniach. A sledujte aj naďalej náš blog. Pripravujeme mnoho mnoho ďalších zaujímavých článkov.

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *