, , ,

Hodinky mesiaca december: Stelesnenie kvality, štýlu a elegancie

Značka hodiniek Candino v sebe spája španielsky temperament a zmysel pre módu so švajčiarskou precíznosťou a kvalitou. Ak sa pre Candino raz rozhodnete, je pravdepodobné, že sa k nemu po rokoch vrátite aj pri kúpe ďalších hodiniek. To sa aspoň stalo nám. A prečo je to tak? O „kvalite za rozumnú cenu“ počúvate často a z rôznych smerov. Pri hodinárskej značke Candino však o tejto skutočnosti hovoria nielen prvé dojmy, ale najmä fakty.

Výrobca v súčasnosti pri svojich produktoch používa len zafírové sklíčka. Hodinárskym fajnšmekrom tento pojem netreba predstavovať. V skratke však ide o sklíčko zo syntetického zafíru vyrobeného z oxidu kremičitého pôsobením vodíka a teploty 2 000 °C. Je extrémne tvrdé, vysoko odolné voči poškriabaniu a charakteristicky láme svetlo do modrého spektra. Štandardne sa pri hodinkách tejto kategórie využíva sklíčko minerálne, ktoré je dostatočne odolné, mimoriadne tvrdým pádom z výšky, úderom o zárubne alebo stretom s tvrdými materiálmi však neodolá.

Srdcom a dušou skutočne kvalitných hodiniek je však vždy a za každých okolností hodinársky strojček. Pokiaľ pri kúpe hodiniek idete skôr na kvantitu, pôvod strojčeka vás asi veľmi netrápi. Uprednostňujete fashion kúsky, ktoré budú dokonalým doplnkom. Ak však chcete do hodiniek trochu investovať, a darovať sebe alebo niekomu blízkemu hodinky, ktoré vydržia mnoho rokov a zapíšu sa do srdca nositeľa, dáte si na výbere určite predsa len trochu viac záležať. Určite preto venujte pozornosť aj údaji o strojčeku. V hodinkách Candino nájdete hodinárske strojčeky, ktoré majú skutočne pôvod u bratov Švajčiarov. Táto krajina je výrobou hodiniek legendárna, a preto sa na bohaté skúsenosti, mimoriadne vysoko postavené štandardy kvality a niekoľkonásobné stupne kontroly výroby môžete spoľahnúť.

Hodinky tejto značky si zaslúžia svoj vlastný priestor. Ich obľúbenosť rastie a nás to neprekvapuje. Tento mesiac sa stali hodinkami mesiaca dámske hodinky Candino v tradičnej zlatej a striebornej farbe, no s trošku netradičným dizajnom. Sú to kúsky, ktoré zostali verné svoje povesti „elegantných dámskych hodiniek„, dizajnéri sa však nezmierili s tým, aby spod ich rúk vzišli nudné hodinky, ktoré budúceho majiteľa omrzia už po pár týždňoch. Zaujímavo riešené osadenie kamienkov okolo puzdra hodiniek z nich robí unikátny šperk, ktorý už na prvý pohľad vyrazí dych nejednej dáme milujúcej lesk, eleganciu a nadčasovú krásu hodiniek.

Hodinky majú priemer puzdra 34,00 milimetrov. Dostupné sú v zlatej a v striebornej farbe. Veľmi prakticky riešený je náramok hodiniek. Pri hodinkách s oceľovými náramkami sa zákazníci po kúpe často stretávajú s „drobným“ detailom, a to s potrebou náramok skracovať, vybrať jeden či viac článkov, a teda upraviť obvod náramku hodiniek priamo na mieru na zápästie nositeľa. Je to síce veľmi ľahko riešiteľný problém, ak však chcete hodinky darovať a nemáte vopred predstavu o šírke ruky, život to trošku predsa len skomplikuje. Pri modeloch hodiniek Candino C4611 a C4612 sa tým trápiť nemusíte. Na oceľovom náramku hodiniek je umiestnený takzvaný „bežec“, teda oceľové zapínanie, ktorým je možné pohybovať po náramku a tým zmenšovať či zväčšovať náramok hodiniek presne podľa potreby.

Do posledného detailu je doriešený aj číselník hodiniek. Pokrýva ho nádherná perleťová vrstva, pri dopade sa svetlo láme a hodinky svojmu majiteľovi doprajú krásne svetelné predstavenie (platí pre modely C4611/1 a C4612/1, teda modely s číselníkom v bielej farbe).

To čo však určite žiadna milovníčka trblietavých kamienkov neprehliadne, je netradičné umiestnenie zirkónov z hornej a spodnej strany puzdra hodiniek. Vo väčšine prípadov idú dizajnéri na istotu, kamienky sú teda väčšinou umiestnené po obvode puzdra alebo na číselníku. V tomto prípade sa však s touto myšlienkou skutočne vyhrali.

Veríme, že s výberom decembrových hodiniek mesiaca súhlasíte, určite ide o dámske hodinky, ktoré stoja za pozornosť. Značka Candino, ktorá patrí do hodinárskeho gigantu Festina Group, má však v talóne aj iné modely, ktoré by si určite váš čas zaslúžili. A to nie len dámske modely, ale aj pánske hodinky, medzi ktorými nájdete oblekovky, športovo-elegantné kúsky aj vyslovene športové modely. Celú ponuku hodiniek Candino nájdete aj TU. Tohtoročné pánske novinky napríklad vyzerali neskutočne:

V mene celého nášho iCHRONO tímu by sme vám chceli zapriať úspešný vstup do nového roka, aby ste váš ČAS strávili s ľuďmi, ktorí stoja za to, a aby ste si budúci rok splnili opäť ďalšie sny, túžby a predsavzatia 🙂 „Vidíme“ sa opäť po Novom roku.

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *