, ,

Hodinky mesiaca apríl: CHRONO BIKE 2018

Novinky z legendárnej cyklistickej pánskej kolekcie hodiniek, z kolekcie FESTINA CHRONO BIKE, pred niekoľkými dňami konečne dorazili aj na Slovensko. Každý rok na jar mnohí fanúšikovia značky Festina a športových hodiniek netrpezlivo čakajú na príchod nových modelov, aby zistili, či je lepšia ako tá minulá, či prinesie nový svieži vietor, alebo naopak sklame a nebude nás „zbytočne“ lákať ku kúpe novšieho modelu ako máme na zápästí. Posúďte sami či sa kolekcia vydarila a či si nájde miesto v srdci hodinárskych nadšencov a športovcov.

Celú kolekciu hodiniek CHRONO BIKE 2018 tvorí 15 pánskych modelov. Šesť z nich je s oceľovým náramkom, osem prevedení s kaučukovým remienkom a jeden model, konkrétne Festina Chrono Bike Special Edition má štandardne oceľový náramok, priamo v balení je však aj čierny kaučukový remienok, ktorý je možné si podľa chuti, vkusu a príležitosti meniť. Hodinky majú priemery puzdier 43mm. Samotný číselník, ktorú disponuje aj dátumovkou, má 34,50mm. Vo vnútri puzdra nájdeme japonský strojček Miyota MOS20. S vodotesnosťou 10ATM hodinky poslúžia aj v bazéne, a vďaka funkcii chronografu/stopiek si v pohode zmeriate aj čas, za ktorý tých 100 metrov odplávate. Puzdro, luneta, korunka aj tlačítka stopiek sú vyrobené z antialergickej ušľachtilej ocele. Pohon hodiniek je zabezpečený štandardnou baterkou, ktorú chráni minerálne sklíčko.

V minulých rokoch išla temperamentná španielska Festina na istotu a športové modely z kolekcie Chrono Bike sa niesli skôr v tradičných farbách ladených do modrej, čiernej, bielej. Teraz je to iná káva. Kaučukové remienky široké 22mm už nemajú len klasickú čiernu farbu. Medzi novinkami z cyklistickej kolekcie Chrono Bike 2018 nájdeme aj remienky v žltej, oranžovej, modrej či výraznej červenej farbe.

Farby však nie sú to jediné čo nás na remienkoch nových Chrono Bikov zaujalo. Pohodlné nosenie a využiteľnosť aj pri športe ovplyvňuje najmä materiál. To, že nie je kaučuk ako kaučuk je známe už dávno. A tento kaučuk určite stojí za povšimnutie. Mäkký ale pevný, ohybný, vzdušný. Ak máte možnosť, zbehnite si ho vyskúšať a pozrieť do predajne. Minulý rok nás mimoriadne príjemnými kaučukovými remienkami prekvapila kolekcia The Originals od Festiny, a očividne sa výrobcom osvedčila, keďže veľmi podobný materiál je použitý aj pri nových Chrono Bikoch, ktoré nájdete pod modelovým číslom F20353.

Ak uprednostňujete oceľ, pre vás tu je model Festina F20352, na ktorom je osadený masívny náramok z ušľachtilej ocele v jej prirodzenom odtieni. Tak, ako aj na modeloch s kaučukovými remienkami, aj na oceľových modeloch sa nám páči farebný detail na hornom tlačítku stopiek. Po prvýkrát sa dizajnéri povenovali aj tejto „nenápadnej“ časti puzdra, a tlačítko chronografu pekne zladili s farbou číselníka hodiniek. Ako nápad je to veľmi príjemné a určite to prispelo k výslednému efektu.

Ako každý rok, aj tento rok nájdeme v rámci kolekcie Chrono Bike jeden prémiový model. Model Festina Chrono Bike Special Edition F20354 už na prvý pohľad zaujme luxusným vzhľadom v krásnej kombinácií farby ružového zlata a matnej čiernej IP povrchovej úpravy. Veľkosťou je rovnaký ako štandardné modely z kolekcie Chrono Bike, puzdro má priemer 43mm.

Dôležitý rozdiel však nájdeme aj priamo v krabičke hodiniek. Tá je sama o sebe väčšia a ešte krajšia ako tá klasická, a vo vnútri nájdeme náhradný čierny kaučukový remienok v športovom perforovanom dizajne s nástrojom na jeho výmenu. Ak sa teda ráno zobudíte s tým, že chcete ísť do práce ako mestský frajer, stavte na matnú čiernu oceľ. Po práci na bicykel však už vybehnite so športovejšou kaučukovou verziou tohto krásneho modelu. Nás dostal a už sme si ho aj stihli dopriať k narodeninám :-D. Cena 299 € je výrazne nižšia ako pri špeciálnych modeloch Chrono Bikov z predchádzajúcich rokov. Preto sme dlho nerozmýšľali. Nová kolekcia CHRONO BIKE 2018 si právom zaslúžila získať titul hodinky mesiaca, nemyslíte? Dajte nám vedieť, ktoré sa vám páčia najviac.

 

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *