, , ,

Trendy v luxusných hodinkách

Ak práve premýšľate nad kúpu nových hodiniek, nasledujúci článok vám možno pomôže sa aspoň trochu zorientovať v tom, čo je práve IN. Sortiment je široký, možností je nekonečné množstvo, s inovatívnymi funkciami a dizajnovými vychytávkami akoby sa roztrhlo vrece. Výrobcovia hodiniek si konkurujú dizajnom, funkciami aj cenou. Urobili sme pre vás prieskum medzi tými najzaujímavejšími kúskami, aké sa na pultoch predajní vyskytnú už v najbližších týždňoch. Práve tieto kúsky odzrkadľujú horúce trendy jari 2017.

Hodinky už dávno nie sú len praktickým pomocníkom na sledovanie času. Okrem tejto primárnej funkcie, často plnia aj úlohu osobného trénera či diára, a samozrejme sú v dnešnej modernej dobe aj dokonalým módnym doplnkom. Správne zvolené hodinky vás odprezentujú lepšie ako čokoľvek iné. Preto si dajte skutočne záležať, pre ktoré sa nakoniec rozhodnete.

Krásna tradičná overená klasika

Len prednedávnom boli trefou do čierneho napríklad neustále pípajúce, veľké digitálnej hodinky z plastu, s veľkým displejom. Dnes už však radšej stavte na minimalizmus. Ak vám svet kvalitných hodiniek nie je celkom cudzí, určite viete, že tí najlepší švajčiarski výrobcovia sa vždy držia tradícií a overenej klasiky. Výrazné experimenty v ich ponuke nájdete len ťažko. Laikom sa napríklad kúsky s logom Frederique Constant budú zdať pravdepodobne staromódne, práve v tom je však ich krása. Počas marcového Baselworldu Frederique Constant predstavil niekoľko veľmi zaujímavých noviniek.

Z pánskych hodiniek nás zaujali najmä krásne čokoládovohnedé nové Worldtimery. Dámskym modelom prekvapivo dopriali dizajnéri trochu športový nádych, ktorý je spôsobený remienkom z kaučuku, a v ponuke je tejto značky je skutočným unikátom. Okrem pohodlného nosenia majú však tieto hodinky aj iné významné plusy. Počuli ste už o hodinkách, ktoré budú dbať o váš zdravý životný štýl? Tieto vám napríklad budú rátať kroky, ktoré ste prešli. Majte ich v noci na blízku, a vďaka synchronizácii s mobilným telefónom vás zobudia ráno vždy len v čase, keď je vaše telo v správnej fáze vhodnej na vstávanie. Cez deň vám okrem ukazovania aktuálneho času pomôže aj upozornenie na zmeškaný hovor či prijatú SMS-ku. Celkom fajn, nie? A bez akéhokoľvek displeja. Len čistá mechanika. Dostupné budú tri farebné prevedenia, ktoré uvidíte aj v galérií fotografií nižšie. Viac sa o horologických inteligentných hodinkách dozviete aj tu.

Prioritou je kvalita, prvotriedna drobná mechanika a trvácnosť

Keď už investovať do kvalitných luxusných hodiniek, tak do takých s tradíciou, dobrým menom a históriou. Taký ORIS už viac ako 113 rokov zamestnáva tých najlepších hodinárskych majstrov sveta a pod ich značkou nájdete len špičkové produkty, z najkvalitnejších materiálov, výlučne s mechanickými strojčekmi. Hodinky so symbolom červeného rotora sú vždy synonymom TOP kvality. Počas marcovej najväčšej svetovej hodinárskej výstavy sa tiež nenechali zahanbiť a predstavili množstvo noviniek. Opäť však nečakajte žiadne extrémy, neónové farby, displeje, či lacné materiály. ORIS netvorí sezónne hodinky, ktoré už počas ďalšej sezóny nebudú v kurze. Nás však

zaujali napríklad párové hodinky z kolekcie Artelier. Pánsky a dámsky model spája viacero spoločných znakov, napríklad krásna tmavomodrá farba koženého remienku či ukazovateľ mesačných fáz na striebornom číselníku. Základom je samozrejme zafírové sklíčko a kvalitný švajčiarsky automatický strojček s 38-hodinovou rezervou chodu. Dámske hodinky sú ozvláštnené 11-timi diamantmi a tie pánske ukazovateľom času v druhej časovej zóne. Keď novinky dorazia a budete mať možnosť, určite si pozrite tieto krásne kúsky v našich predajniach. Tá modrá farba je neuveriteľná!

Ak by ste si mysleli, že po toľkých rokoch existencie špičkového hodinárstva už výrobcovia nevedia priniesť nič nové, mýlili by ste sa. Očividne je ešte stále možné hodinárske remeslo vyšperkovať a doladiť, priniesť inovácie aj tam, kde by sa mohlo zdať, že už pre žiadne nie je priestor. Mesiace či roky vývoja, prísna niekoľkonásobná kontrola na všetkých stupňoch výroby, hrdosť tvorcov, vášeň pre tradície. Doprajte si aj vy kvalitný doplnok, ktorý má skutočnú hodnotu. Tu neplatíte za značku, ktorá vám ponúkne imidž, no žiadnu kvalitu. Nazrite do ponuky internetového obchodu www.ichrono.sk, kde nájdete novinky od luxusných značiek ako prví na Slovensku.

 

 

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *