, , ,

Tie najkrajšie detské hodinky do 50€? Žiadny problém!

Učiť dieťa sledovať čas je v určitom veku pre každého rodiča samozrejmosťou. Každé dieťa sa zo svojich pokrokov veľmi teší, či už ide o viazanie šnúrok na topánkach, bicyklovanie alebo schopnosť rozumieť ručičkám na hodinkách. Všetko ide ľahšie, ak je v tom kvapka zábavy 😊 Ak ste sa rozhodli, že prišiel čas dopriať vášmu dieťaťu prvé naozajstné hodinky, spravte z toho skutočný zážitok. Pomôžeme vám s výberom tých najkrajších, najvhodnejších a cenovo dostupných hodiniek pre dieťa.

Ak ide skutočne o prvé detské hodinky, nie je dobrý nápad investovať do nich polovicu výplaty. Kým sa vaše dieťa naučí s hodinkami manipulovať, nestratiť ich, či nezdemolovať, možno to predsa len chvíľu potrvá. Zlatou strednou cestou je nájsť kompromis medzi krásnym dizajnom, praktickým nosením, kvalitou a rozumnou cenou. Španielska značka CALYPSO deti pozná dokonale. Zameriava sa vyslovene na produkciu hodiniek pre deti a mládež. Calypso vie, že takéto hodinky musia byť odolné, pritom z ľahkých materiálov, farebné, avšak už nie príliš detské, s funkciami, ktoré sa dieťa naučí bez problémov ovládať. A v prvom rade, hodinky pre dieťa musia mať ľahko čitateľný číselník. Ak teda hovoríme o klasických analógových, teda ručičkových hodinkách.

Digitálky či ručičkové hodinky?

Rodič najlepšie pozná svoje dieťa a preto vie najlepšie odhadnúť, či bude vhodnejšie mu zaobstarať digitálne alebo ručičkové hodinky. My, ako hodinárski nadšenci v srdci cítime, že skutočné hodinky musia mať vždy ručičky. Na druhej strane, kým dieťa porozumie času a jeho plynutiu, jednoduchšou cestou bude na začiatok sledovať čas na digitálkach. Digitálne hodinky majú displej, na ktorom sa zobrazujú čísla, pričom ručičkové majú číselník s dvanástimi číslami a dvoma ručičkami ukazujúcimi na rôzne smery. Nepodceňujte však svoje deti! Správna motivácia dokáže veľa. Vysvetlite im, že ich narodeninová oslava začne, keď je veľká ručička na dvanástke a malá na trojke a určite kúzlo hodiniek a času odhalia rýchlejšie ako by ste očakávali 😊

         

Čo pri kúpe detských hodiniek nikdy neprehliadnuť?

Mimoriadne dôležitý je materiál, z ktorých sú vyrobené. Detské hodinky musia zo zdravotne nezávadných a antialergických materiálov. Väčšinou sa používa guma, respektíve kaučuk, plast a oceľ. Dbajte na to, aby boli hodinky ľahké a rozmermi primerané šírke zápästia dieťaťa. Nech sa mu nosia príjemné a nech mu neprekážajú pri žiadnej činnosti. Pri detských hodinkách odporúčame najmä gumu a plast, a to najmä z dôvodu, že sú skutočne ľahké a vodeodolné. Ak je pravdepodobné, že dieťa bude chcieť vyskúšať hodinky aj vo vode, kupujte len také, ktoré majú vodotesnosť aspoň 10 ATM. Detské hodinky CALYPSO majú zapínanie s prackou, tak, ako na opasku. Je možné ich dokonale prispôsobiť na zápästie a budú rásť spolu s dieťaťom.

Aké funkcie dieťa skutočne využije?

Keď predavač povie dieťaťu, že hodinky majú svetlo, zvukové upozornenie pípaním každú celú hodinu, stopky, časovače, ukazovateľ dátumu, dňa v týždni a mesiaca, niekoľko budíkov, ukazovateľov duálneho času, teda času v inom časovom pásme, či dokonca svetový čas, teda presný čas v rôznych mestách po svete, znie to dychvyrážajúco a každý človiečik pod 15 je z toho väčšinou úplne hotový. Toto všetko dokážu aj mnohé modely od španielskeho Calypsa. Ak sa však dieťa snaží pochopiť hodinkám a chodu času, všetky tieto funkcie by ho len rozptyľovali. Ak teda ide o prvé hodinky, hlavne nech je na nich dobre vidno presný čas. To nech je vašou prioritou. Všetky funkcie sú užitočné a keď sa ich dieťa naučí ovládať bude určite nadšené, všetko však musí ísť postupne 😊 Najprv nech vie koľko hodín je doma v Nitre, potom bude zaujímavou informáciou aj aktuálny čas v Tokiu. Aspoň sa čo-to dozvie aj o základoch časových pásiem, na ktoré je zemeguľa rozdelená.

      

A v neposlednom rade, majte vždy na pamäti, že ten, kto bude hodinky niekoľko hodín denne nosiť na ruke je vaše dieťa. Takže vyberajte hodinky spolu s ním, nech sa samo rozhodne, aká farba sa mu páči. Ak bude chcieť vaše osemročné dievčatko hodinky s maskáčovým vzorom, má ich mať 😊 A naopak, mnoho chlapcov si vyberá hodinky v sýto červenej, žltej či oranžovej farbe. Sú krásne a je to v poriadku. Hlavne nech sa z nových hodiniek teší, nech ich rád nosí a nech má chuť im porozumieť. Hor sa do učenia!

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *