,

BASELWORLD 2017 našimi očami

Tohtoročný BASELWORLD bol rovnaký ako tie minulé. Pompézny, obrovský, fascinujúci, plný inovácií, skvelých nápadov, nových modelov, ktoré vyrážali dych. Dizajnéri rôznych značiek sa ako vždy pretekali v udávaní nových trendov na rok 2017. Jednoznačne môžeme povedať, že tento rok tmavomodrou, resp. oceľovou modrou farbou nič nepokazíte. To platí tak pre dámske, aj pre pánske náramkové hodinky. Dámy tiež poteší množstvo trblietavých kamienkov, ktorých je tento rok ešte viac ako predtým. V mnohých prípadoch sa nachádzajú nielen na lunete okolo číselníka, ale je nimi posiaty celý číselník hodiniek. Pri odraze svetla alebo slnečných lúčov zabezpečíte okoliu priam svetelnú šou 😊 Napríklad FESTINA GROUP stavila tento rok na SWAROVSKI kryštály, ktoré nahradili predtým používané zirkóny. V kurze stále zostáva aj bicolorové prevedenie náramku, pričom sa nebojte kombinovať oceľovú farbu s farbou žltého aj ružové zlata. Budete určite IN.

Zaujímavý je tiež fakt, že dizajnéri pri mnohých modeloch nevolili klasiku v podobe oceľového alebo kaučukového remienku, do popredia sa dostáva NATO textilný remienok. Majitelia hodiniek s týmto typom remienka ocenia jeho odolnosť, dokonalé priľnutie k zápästiu, nízku váhu, odolnosť voči vlhkosti a športovejší dizajn. Práve trvácnosť a pohodlné nosenie často presvedčia mnohých zákazníkov. Aj keď remienok možno pôsobí „lacnejším“ dojmom, zvolili si ho k svojim modelov mnohé značky svetových formátov. Taký švajčiarsky ORIS ho využil pri novom modeli z limitovanej edície Altimeter či pri novom Chronorise, a ALPINA si kolekciu Startimer bez NATO remienok už asi ani nevie predstaviť.

Osobne sa nám veľmi páčilo v stánku FESTINA GROUP. Po minulých rokoch sme si mysleli, že kolekcia CHRONO BIKE od Festiny už veľmi nemá čím prekvapiť. Ako veľmi sme sa však mýlili. Tento rok im to samozrejme opäť vyšlo. Na nových modeloch nevynechali nezanedbateľné cyklistické prvky, ktorým kraľuje masívna oceľ. Novinkou bude pridaný remienok, takže ak budete mať chuť, jednoducho nahradí ten pôvodný oceľový. Nečakajte však žiadnu nudnú koženú eleganciu, ide o vyslovene športový textilný remienok kombinovaný s kaučukom s výrazným prešívaním. Čo sa týka číselníkov, okrem klasických farieb akými sú biela či čierna, sa môžete tešiť aj na niekoľko odtieňov modrej, ktorá je obľúbenou farbou Festiny. Mimoriadne nás však potešila aj prítomnosť mierne šialených farieb kaučukových remienkov pri nových športových chronografoch. Tešiť sa môžete na výraznú oranžovú, žltú či červenú. Tie máte možnosť vidieť aj v galérii fotiek nižšie. Lotus sa popýšil novou kolekciou pánskych automatických hodiniek, pri tých dámskych, tak ako Festina, stavil na veľa veľa ligotavých kamienkov.

Okrem množstva nových krásnych modelov hodiniek, ktoré sa dúfam čoskoro objavia aj v ponuke nášho e-shopu, sme toho videli naozaj mnoho. Naživo sme preskúmali prácu špičkových hodinárskych majstrov od Carl E. Bucherera, vychutnávali sme si nádheru a miestami aj extravaganciu hodiniek nevyčísliteľných hodnôt, z ktorých je na svete len jediný kus a ich výroba trvala niekoľko rokov. Nevynechajte video, kde humanoid novej generácie kontroluje kvalitu zostrojenia hodiniek tak dôkladne a detailne, že sa o budúcnosť hodinárstva už vôbec nebojíme 😊 Viac ako akékoľvek slová vám však určite povedia fotky v našej galérií. Už teraz sa tešíme na všetky novinky. Aj vy? 😊

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *