Aké pánske hodinky k obleku

Aké pánske hodinky

Jednoduchý dizajn, správna farba drahého kovu, adekvátny materiál remienka, správny výber farebných kombinácií. Nosenie náramkových hodiniek k formálnemu oblečeniu má pre pánov dané jasné pravidlá. Ako tento doplnok vybrať a nosiť správne? Hodinárska etiketa odporúča špecifickú skupina modelov, takzvané „oblekovky“. Dávno neplatí, že detail, akým sú náramkové hodinky si v spoločnosti nikto nevšimne. Preto treba venovať náležitú pozornosť ich správnemu výberu a tým predísť spoločenskému faux pas.

Drobnosti, na ktorých záleží

panske hodinky k obleku

Farba a veľkosť, typ použitého kovu, štýl, prevedenie, priemer samotného puzdra, šírka či materiál remienka a náramku sú rozhodujúce faktory, ktoré by sme mali zohľadniť pri výbere vhodných hodiniek k obleku. Každá udalosť si vyžaduje iný outfit a iný typ úpravy zovňajšku. Platí zásada, že pri večerných udalostiach po 18-tej hodine sa nosia hodinky s menším priemerom, s tenšími typmi remienkov z kvalitnej kože, najčastejšie s použitím zlata (žltého, bieleho, ružového či červeného) alebo striebra, ktoré farebne korešpondujú napríklad s manžetovými gombíkmi alebo kravatou. Nie je vhodné zvoliť hodinky s výrazne športových dizajnom a s chronografom (stopkami), ktoré nápadne vytŕčajú spod košele a sú príliš farebné. Pokiaľ v divadle nemáte v pláne sledovať, v akých intervaloch zíva váš prísediaci, tento typ hodiniek radšej pre tentokrát nechajte doma, a siahnite radšej po tenkých elegantných hodinkách s jednoduchým číselníkom, bez zbytočného množstva funkcií, také, z ktorých čas odčítate rýchlo. Nevhodné by tiež boli robustné, výrazné hodinky s ťažkým kovovým náramkom. Pri príležitostiach kedy sa vyžaduje obliecť si oblek sa preto vždy uberajte smerom elegancie a estetiky. Ideálnym riešením je teda zvoliť si napríklad hodinky typu „slim line“, teda s tenkým puzdrom. Zabudnite napríklad aj na neustále sledovanie času na vašom mobilnom telefóne.

zladenie hodiniek k obleku

Jednoduchý princíp ladenia kože

V spoločnosti by ste mali pôsobiť ako džentlmen, ktorý má svoj štýl! Ten podčiarknete napríklad aj zladením kvalitného koženého remienka hodiniek s vašim opaskom a topánkami. Pri udalostiach konajúcich sa večer opäť platí, že najvhodnejšou voľbou je čierna farba, prípadne tmavohnedá, ktorých eleganciou nič nepokazíte. Počas dňa však nie je vylúčená ani iná výraznejšia farba, ako modrá či tmavočervená. Pamätajte, že kvalita prevedenia vašich hodiniek veľa napovie napríklad aj o vašom spoločenskom postavení.

Čo určite nie

Určite sa v obleku vyhnite trendu, akým sú digitálne hodinky, ktoré každú chvíľu pípajú, alebo hodinkám s gumenými remienkami a luminiscenčnými ručičkami. Taktiež si dajte pozor na to, aby vás hodinky príliš na ruke netlačili (červené stopy po hodinkách nevyzerajú dobre…) alebo sa vám netočili okolo zápästia ako náramok. Zamerajte sa na vhodnú dĺžku ich remienka. Muži by mali nosiť hodinky čo najbližšie k svojmu zápästiu, a to na ľavej ruke. Nezabúdajte, že pokiaľ si dress code vyžaduje obliecť frak, ladia sa k nemu výlučne hodinky na retiazke, teda vreckové hodinky.

 

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

0 odpovedí

Nechaj komentár

Chceš sa pridať do diskusie?
Pokojne sa pripojte do diskusie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *